Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Rio pénzelte a XI. kerületi
  2008-06-06 09:49:24, péntek
 
  A Rio pénzelte a XI. kerületi polgármester kampányát

* spirk - spirk@mail.index..hu

| 2008. június 6., péntek 08:38

http://index.hu/politika/belfold/riomolnar06/

Milliókkal támogatta Molnár Gyula újbudai polgármester politikai sikerét a kerület egyik éjszakai szórakozóhelye. A Cafe del Rio korábbi vezetője azt állítja, ő maga fizette ki a tulajdonos utasítására a polgármesterjelölt kampányrendezvényein fellépő zenekarokat. A Petőfi híd lejárójánál működő Rio és párja, a Zöld Pardon azóta is háborítatlanul üzemel, pedig a zajszennyezés miatt minden szezonban tömegesen tiltakoznak a környék lakói, és az önkormányzatnak az sem szúr szemet, hogy mindkét hely a barátinak mondható bérleti díjak mellett a hivatalosan átengedett közterület legalább négyszeresét használja.


A Gáspár Győző-féle Romantic és néhány hasonló zenekar fellépést finanszírozta a 2002-es helyhatósági választások előtt a Cafe del Riót üzemeltető Dream Work Kft. tulajdonosa.
Különleges bánásmód

A szabadtéri mulató egykori ügyvezetője és résztulajdonosa, Kalmár Zoltán azt állítja, hogy személyesen ő fizette ki az akkor még polgármesteri posztért induló Molnár Gyula kortesprogramjain szereplő zenekarokat. Az összességében milliós tételt jelentő tiszteletdíjakat a Rio többségi tulajdonosától, Mervók Tamástól kapott pénzből fizették. Az MSZP politikusa akkor, a 2002-es önkormányzati választáson vette át a Fidesztől a kerület irányítását. Kalmár az Indexnek elmondta azt is, hogy Molnár Gyula - már polgármesterként - személyi titkárával együtt évekig ingyen ehetett-ihatott a Rióban. (Kalmár 2007-ben üzleti vita miatt távozott a Dream Worktól, 28 százalékos üzletrészét egy Washington DC-ben bejegyzett offshore cég vette meg.) A különleges bánásmódra szintén Mervók Tamás adott utasítást neki és a szórakozóhely üzletvezetőjének.
Megkérdeztük Molnár Gyulát
Politikusok is szórakoznak

A szabadtéri kocsmák sikersztorija a XI. kerületben még az ezredfordulón kezdődött. A Rio és párja, a Zöld Pardon a Petőfi híd budai hídfőjének két oldalán az évtized elején még télire lebontott bodegákkal indult, a szétszedhető söntéseket azonban időközben állandó építmények váltották fel, a helyek szórakoztató kombinátokká nőtték ki magukat. A közparkot kerítéssel, sőt itt-ott szögesdróttal vették körbe, és a fű is eltűnt, helyét palló és murva foglalta el. Jó időben mindkét zenés szórakozóhelyen több ezer ember fordul meg naponta. A gyakori látogatók között vannak művészek, sportolók és politikusok: VIP-vendég a Fidesz egykori alpolgármestere, Balázs Piri László, de tartott már itt ellazulós bulit az ifjú szocialistáknak Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Hiller István volt párelnök is. A Pardon zártkörű részlegében, a Szeparéban Molnár Gyula szintén visszajáró vendégnek számít, sőt az idén azt is fontosnak érezte, hogy már a szezonnyitón ott legyen, és biztosítsa a törzshelyükért aggódó tiniket, hogy az újra és újra felbukkanó pletykák ellenére a hely mostanában biztosan nem fog megszűnni.
Már nem kell bontani

Kockázatmentes ígéret volt, mert a szórakozóhelyeknek 2010 végéig szóló közterület-használati szerződésük van - csak ezt kevesen tudják. A Molnár vezetése alatt álló önkormányzat 2005-ben zárt ülésen meghozott határozata alapján egységesítve a Rio és a ZP szerződési feltételeit, ötéves tartós bérleti megállapodást kötött az üzemeltetőkkel. A Dream Worknek és a Zöld Pardon Kft.-nek évente egységesen 11,7 millió forintot kell fizetnie. A megújított szerződésekben az április és szeptember közötti időszakra havi 1,3 milliót kérnek. Az összeg 2001 óta változatlan, már fideszes Balázs Piri László által beterjesztett javaslat is 1,3 millióval kalkulált. A téli hónapok díja viszont jóval kevesebb, szezonon kívüli ugyanis körülbelül 600 ezer forintot tesz ki. A jelentős engedmény mellett 2005-ben az addig kötelező téli bontást és területkiürítést is eltörölték, vagyis a közparkot azóta télen sem kapja vissza a kerület.

Már a képviselőtestület egyes tagjai is felvetették, és az Újbuda-honlapon fórumozók között is visszatérő kérdés, milyen önkormányzati érdek fűződik ahhoz, hogy a kerület ilyen előzékenyen viselkedik a két szórakozóhellyel. A tartós bérlet meghosszabbításánál ugyanis az előterjesztő, Lakos Imre, SZDSZ-es polgármester-helyettes szóba sem hozta volna, hogy a környékbeli lakóktól minden évben rendszeresen panaszáradat érkezik az önkormányzathoz a zajártalom és a randalírozás miatt, ha ezt nem firtatta volna a testület néhány tagja. Lakos ezt azzal magyarázta, hogy szerinte más dolog a tulajdonosi döntés és más a hatósági terület. A szabad demokrata politikus szerint természetesen a ,,szigorú hatósági odafigyelés mindenképpen szükséges", de a szórakozóhelyek megfelelnek az előírt jogszabályi követelményeknek.
Ipari méretek

A hatósági szigor egyik megnyilvánulása, hogy a Rio és a Zöld Pardon rendszerint maga készíttet szakértői zajszintmérést, és a jegyzőkönyvet, amely bizonyítja, hogy a zaj nem haladja meg a 95 decibeles határértéket, megküldi a polgármesteri hivatalnak. Az önkormányzaton ezt a jegyzőkönyvet mutatták be a panaszosoknak. Ha azonban a reklamációk folytatódnak, a kerület is elkezd vizsgálódni. Forrásunk szerint volt arra példa, hogy a tulajdonosok előre értesültek a mérés időpontjáról. A kialakult koreográfia szerint augusztusban úgysem működik az önkormányzat, így mire a felhalmozódott beadványok miatt tenni kellene valami, a kocsmák már be is zárnak.

Az ígért figyelem ellenére az sem tűnt fel a hatóságoknak, hogy a Goldmann György téri közterületből mindkét szórakozóhely legalább négyszer akkora területet foglalt el, mint amekkorára a szerződése alapján joga lenne. A Rio elvileg 1500, a ZP 1470 négyzetmétert bérel az üzleti körökben amúgy is jutányosnak tartott 1,3 milliós havi díjért. (A cégbírósági adatok szerint a Rio 2006-ban 137 milliós, a ZP pedig közel 270 milliós nettó árbevételt ért el.) A dinamikus fejlődés miatt az évek során a két szórakozóhely bekebelezte a Petőfi híd budai hídfőjének északi és déli lehajtó útszakaszai által határolt teljes területet. A két oldalon lévő 6000-6500 négyzetméteres közpark azóta gyakorlatilag őrző-védő kft.-k fennhatósága alá került.

A 2005-ös szerződésújításkor szükségesnek tartott hatósági szigort kérte számon nemrég egy lakossági beadvány is. Az önkormányzathoz márciusban beküldött dokumentum szerint a szórakozóhelyek jogellenesen építkeztek. A hatályos kerületi szabályozási terv és a Budapesti Városrendezési és Építési Keretszabályzat rendelkezései alapján a Goldmann György tér beépítésre nem szánt zöldterületnek számít, amit a közhasználat elől elzárni nem lehet. A szabályzat szerint a Goldmann térihez hasonló besorolású területeken legfeljebb hírlap- és virágárusító pavilon helyezhető el, az építmény bruttó alapterülete pedig nem lehet nagyobb 50 négyzetméternél. A beadványtevő is arra emlékeztette a polgármesteri hivatalt, hogy a fásított köztereken a beépítettség nem haladhatja meg a 2 százalékot. (Ez a feltétel a Rio első, 2001-es engedélyében még szerepelt, az új kocsma ezért területarányosan egy 25 négyzetméteres épülettel indított.) Az önkormányzati honlapon fórumozó beadványtevő szerint a két szórakozóhely építkezései nem tartották be az előírásokat, de a beadványra a jegyző több mint két hónapja nem reagál. A vizsgálattal kapcsolatban hiába kereste az Index is Filipsz Andreát, a XI. kerület jegyzőjét. Az önkormányzat sajtószóvivőjétől azt a felvilágosítást kaptuk, hogy folyamatban lévő ügyekben nem nyilatkozhatnak.
Szomorú helyzet

A volt riós üzletember állításival szembesítettük Molnár Gyulát, aki azt mondta, nem tud róla, hogy a szórakozóhely támogatta volna. Molnár szerint szomorú, hogy a politika és a média odáig süllyedt, hogy ilyen témák felmerülhetnek. A polgármester kijelentette, nem neki kell védekeznie, hanem annak kell bizonyítani, aki a vádakat megfogalmazta, egyébként pedig szívesen áll a nyilvánosság, a vizsgálatok és a kérdések, bármi elé.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: polgármesterként, területarányosan, üzletvezetőjének, követelményeknek, területkiürítést, szórakozóhellyel, tiszteletdíjakat, szocialistáknak, alpolgármestere, szórakozóhelyen, szórakozóhelyek, négyzetméternél, önkormányzathoz, megnyilvánulása, keretszabályzat, felvilágosítást, önkormányzatnak, résztulajdonosa, nyilatkozhatnak, háborítatlanul, felhalmozódott, önkormányzaton, zöldterületnek, zajszintmérést, városrendezési, négyzetméteres, üzemeltetőkkel, kockázatmentes, törzshelyükért, miniszterelnök, szembesítettük, felmerülhetnek, szerződésekben, tulajdonosától, szórakozóhelye, szórakozóhely, kerület egyik, tulajdonos utasítására, zajszennyezés miatt, környék lakói, barátinak mondható, hivatalosan átengedett, 2002-es helyhatósági, szabadtéri mulató, összességében milliós, 2002-es önkormányzati, kerület irányítását, különleges bánásmódra, szórakozóhely üzletvezetőjének, szabadtéri kocsmák, ezredfordulón kezdődött, évtized elején, Molnár Gyula, Zöld Pardon, Gáspár Győző-féle Romantic, Dream Work Kft, Kalmár Zoltán, Mervók Tamástól, Dream Worktól, Washington DC-ben, Mervók Tamás, Megkérdeztük Molnár Gyulát, Balázs Piri László, Gyurcsány Ferenc, Hiller István, Szeparéban Molnár Gyula, Dream Worknek, Zöld Pardon Kft, Lakos Imre, Goldmann György, Budapesti Városrendezési, Építési Keretszabályzat, Filipsz Andreát, Molnár Gyulát,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Ahogy emelkedik a rezgés...  Föld napja április 22  Két ember becsülete  A Gömb  Muratáj  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Esti kép  Volt egy...  Aki szeret, annak senki sem id...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Esti kép  A fenyő nem szép fa, (...)  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Szent György nap  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Az udvariasság alapja: önismer...  Föld napja április 22  Szent György nap  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  A Mester kezének érintése  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szent György nap  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Becsüld meg azt amid van,...  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Föld napja április 22  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  György napra  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  A Gömb  Szent György napi hiedelmek, s...  Beney Zsuzsa - Tavasz  Környezetvédelem  Szép estét  Zilahy Lajos gondolata  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Az udvariasság alapja: önismer...  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Föld napja április 22  Palóc Grand Canyon  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ázzal aki csak szép  Nehezen engedem  A Mester kezének érintése 
Bejegyzés Címkék
kerület egyik, tulajdonos utasítására, zajszennyezés miatt, környék lakói, barátinak mondható, hivatalosan átengedett, 2002-es helyhatósági, szabadtéri mulató, összességében milliós, 2002-es önkormányzati, kerület irányítását, különleges bánásmódra, szórakozóhely üzletvezetőjének, szabadtéri kocsmák, ezredfordulón kezdődött, évtized elején, szétszedhető söntéseket, helyek szórakoztató, közparkot kerítéssel, gyakori látogatók, ifjú szocialistáknak, törzshelyükért aggódó, hely mostanában, megújított szerződésekben, összeg 2001, téli hónapok, jelentős engedmény, addig kötelező, közparkot azóta, képviselőtestület egyes, kerület ilyen, tartós bérlet, környékbeli lakóktól, randalírozás miatt, testület néhány, tulajdonosi döntés, hatósági terület, szabad demokrata, szórakozóhelyek megfelelnek, előírt jogszabályi, hatósági szigor, polgármesteri hivatalnak, jegyzőkönyvet mutatták, reklamációk folytatódnak, tulajdonosok előre, mérés időpontjáról, kialakult koreográfia, felhalmozódott beadványok, ígért figyelem, szerződése alapján, üzleti körökben, cégbírósági adatok, dinamikus fejlődés, évek során, lakossági beadvány, önkormányzathoz márciusban, szórakozóhelyek jogellenesen, hatályos kerületi, közhasználat elől, szabályzat szerint, építmény bruttó, polgármesteri hivatalt, fásított köztereken, önkormányzati honlapon, jegyző több, vizsgálattal kapcsolatban, önkormányzat sajtószóvivőjétől, felvilágosítást kaptuk, volt riós, szórakozóhely támogatta, média odáig, polgármester kijelentette, vádakat megfogalmazta, polgármesterként, területarányosan, üzletvezetőjének, követelményeknek, területkiürítést, szórakozóhellyel, tiszteletdíjakat, szocialistáknak, alpolgármestere, szórakozóhelyen, szórakozóhelyek, négyzetméternél, önkormányzathoz, megnyilvánulása, keretszabályzat, felvilágosítást, önkormányzatnak, résztulajdonosa, nyilatkozhatnak, háborítatlanul, felhalmozódott, önkormányzaton, zöldterületnek, zajszintmérést, városrendezési, négyzetméteres, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4225
  • e Hét: 18455
  • e Hónap: 29566
  • e Év: 183062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.